Az amerikai Yale Egyetem és a chilei Santiagói Egyetem munkatársai frappánsan a Keep 32 – vagyis Tarts meg 32-t – nevet adták az általuk kialakított vegyületnek, amely állításuk szerint a fogkrémtől a szájvízig bármilyen fogápolási termékbe, sőt, úgy általában bármilyen termékbe bekeverhető. Magyarul nincs már messze az olyan édesség, ami felér egy fogmosással.
A molekula működésének egyetlen feltétele, hogy legalább 60 másodpercig a szájban maradjon, ugyanis épp ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy véget vessen a Streptococcus Mutans uralmának, ezzel néhány órára szuvasodásmentessé téve a fogakat.
Maga a kutatás még 2005-ben kezdődött, immáron pedig 14-18 hónapon belül piacra kívánják dobni a fejlesztést – mi pedig csak remélni tudjuk, hogy a fogorvosoknak így sokkal kevesebb dolga marad, és egyetlen gyereknek sem kell már végighallgatnia azt, hogy az édesség nem tesz jót a fogaknak.