Tudomány

Szeszes italok mikroszkóp alatt

Végre beleláthatunk abba, mit gurítunk le a torkunkon: sör, koktélok és a vodkatonik ezerszeres nagyításban.

A Floridai Állami Egyetem kémiai laboratóriumában egy amerikai reklámcég megbízására diákok alkoholos italokat kikristályosítottak ki hetek, hónapok alatt. Majd az így létrejött mintákat mikroszkóp alá tették és extrém közelről fényképezték le.

Az italokat szinte művészi alkotássá tette a kémia. A laborban dolgozók szerint különösen a sok gyümölcsöt tartalmazó italok néznek ki különösen jól ilyen formában a citromsav és az összetett cukrok hatása miatt.

Az ír sör szinte földönkívüli tájnak tűnik, a vodkatonik gyöngyház- és drágakőszerű lesz, a száraz martini pedig szivárványos famintát formáz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.