Nagyvilág

Szanatóriumot nyitottak alkoholista medvéknek

A kárpátaljai speciális menhelyen összegyűjtik a rossz körülmények között, gyakran kocsmák mellett tartott, alkoholfüggővé tett medvéket.

Egyedülálló barnamedve-rehabilitációs központ nyílt Kárpátalján a Szinevéri Nemzeti Parkban – jelentette az UNIAN hírügynökség. A speciális állatmenhely két „bentlakóval” kezdte meg működését a hétvégén. Az ünnepélyes megnyitón a Magyarországgal szomszédos megye vezetőin kívül jelen volt Mikola Zlocsevszkij környezetvédelmi miniszter is.

A „medveszanatóriumban” elsősorban olyan barnamedvéket gondoznak majd, amelyeket eddig méltatlan körülmények között tartottak. Az elkobzott állatokat a hatóságok szállítják az Ukrajnában egyedülálló, 12 hektáros rehabilitációs központba. Az ukrán környezetvédelmi minisztérium mintegy 50 millió forintnak megfelelő összeget fordított a beruházásra.

A parkban a tervek szerint újabb 20 macit helyeznek el a következő hónapokban. Később az állományt legalább 100 egyedre kívánják bővíteni. Az elképzelések szerint ez lesz Európa egyik legnagyobb elkerített medverezervátuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik