Tudomány

Felállították a tökéletes női mell képletét

Egy londoni plasztikai sebész úgy gondolja, rájött végre a tökéletes mell arányainak titkára.

Patrick Mallucci – természetesen – brit – és a jövő évi IgNobelre esélyes – plasztikai sebész szerette volna megtalálni az ideális női mell arányait, ezért kollégáival három hónapon át a The Sun lapok harmadik oldalain megjelenő női mellek arányait tanulmányozták.

Orvosi számítógépes mérési eszközökkel lemérték majd, kielemezték a mell felső és alsó “féltekéjének” arányait, valamint a mellbimbó és mell középső vízszintes tengelye által bezárt szöget.

A tökéletes mell arányai tehát: a mellbimbónál húzott vízszintes vonal úgy választja ketté geometriailag az ideális mellett, hogy a mell részének 45 százaléka felül, 55 százaléka pedig alul található. A modelleknél a legtöbbször a felső rész egyenes vagy homorú volt, a mellbimbó pedig felfelé meredt, 20 fokos szöget zárva be a képzeletbeli középvonallal. A tökéletes mell az arányokban mutatkozik meg, és teljesen független a mellek méretétől.

A képlet megalkotása utána a sebész plasztikai műtéten átesett nők műtét előtti és műtét utáni képeit elemezte ki. Azt találta, ha a műtét utáni mellek eltértek a The Sunban megjelent meztelen lányok kebleitől, akkor kevésbé tűntek vonzónak.

Malluci, hogy bebizonyítsa komolyan gondolta “keblekkel teljes kutatását” a jövőben a tökéletes orr vonalait szeretné leírni. Kíváncsian várjuk, mit tekint „tudományos” forrásnak a tökéletes orr leírásához, és milyen eredményekkel rukkol majd elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik