Tudomány

Közép-Európa is nyit a szórakoztató tudomány felé

Atlantis Science Center néven megnyílt Szlovákia első szórakoztató tudományos központja Léván. Közben tudományos játszótér építéséről döntöttek Győrben.
Kapcsolódó cikkek

Mostantól 1200 négyzetméteren 85 interaktív játék és szemléltető eszköz segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők a különböző fizikai jelenségekkel, matematikai tételekkel, tudományos érdekességekkel.

A kiállításon a mechanikával, az optikával, az akusztikával, a rezgéstannal, a logikával ismerkedhetnek az érdeklődők. Felépíthetik Leonardo da Vinci hídját, kicsiben földrengést idézhetnek elő, bebizonyíthatják egyebek között Newton, Bernoulli törvényeit és Pithagorasz tételét.

Két emeleten, négy nagyobb és tíz kisebb helyiségben helyezték el a főként a fizika különböző ágait bemutató, de a matematika egyes területeivel is foglalkozó, zömében saját fejlesztésű tárgyakat.

Győrben a napokban döntöttek egy tudományos játszótér létrehozásáról. Az Európában egyedülálló tematikájú Mobilis Interaktív Kiállítási Központ 2737m2-en terül majd el, és a járműipari fejlesztéseket interaktív, szórakoztató formában mutatja be az érdeklődőknek. Az interaktív kiállítás közel 1,7 milliárd forint összegű uniós támogatással valósul meg.

A megnyitás után a győri Science Center látogatói 74 interaktív eszközt próbálhatnak majd ki, de lesznek előadó- és konferenciatermek, látványlaborok is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudományos játszótér épül Győrben (Kisalföld)
Mobilis.gyor.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik