Tudomány

Magyar könyv jelent meg a földön kívüli életről

24.hu
24.hu

2011. 03. 28. 14:52

Ez az első magyar kötet, amely érthetően és egyszerűen, áltudományoktól mentesen tárja fel az asztrobiológia titkait.
Korábban a témában:

Van-e élet a Földön kívül? Létezhetnek-e földön kívüli fosszíliák a meteoritokban? Mely exobolygókon alakulhat ki a földihez hasonló élet? E kérdéseket járja körül Kereszturi Ákos Asztrobiológia című munkája.

A kötet hiánypótló, hiszen mindenki által érthető módon ír a földön kívüli élet lehetőségéről, az élet születésétől kezdve az extrém körülményeket kibíró baktériumokon át az exobolyó-felfedezésekig.

Ha érdekel, hogy lehetne-e élet a Titanon, létezhet-e szőkítő- peroxid-alapú élet, vannak-e magyar vonatkozásai is a földön kívüli élet kutatásának mindenféle ufókutató és tudományosan nem megalapozott sallang nélkül, ez a könyv neked való.

AJÁNLOTT LINKEK:

Új könyv az asztrobiológiáról (MCSE)
Mi az az asztrobiológia? (Wikipedia)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.