Tudomány

Növényserkentő komolyzene

Bimbózó kapcsolat alakult ki a brit királyi filharmonikusok és virágok között. Zenével próbálják serkenteni egy kert növekedését.
Kapcsolódó cikkek

A Royal Philharmonic Orchestra 33 zenésze három órán át muzsikált több mint száz növényfélének Londonban, a Cadogan Hallban, köztük muskátliknak, évelőknek.

A virágok egyebek között Mozartnak örülhettek, illetve a zeneszerző egy szimfóniáját élvezhették. Taps nem volt, a tetszésnyilvánítás még várat magára: a virágok tavaszi növekedésén látszhat csak meg.

“Adtunk már pár szokatlan koncertet, de ez volt az egyik legfurcsább” – mondta Benjamin Hope, a zenekar karmestere. “Ennél illatosabb közönségnek még sohasem játszottunk, az viszont kicsit lehangoló volt, hogy tapsoló emberek helyett csendesen kókadozó bimbók sorait láttuk” – tette hozzá.

A koncertet egy árusítással foglalkozó tévécsatorna szervezte, hogy ellenőrizze az elméletet, miszerint a hanghullámok visszaverődése valóban serkenti-e a fehérjetermelődést és gyorsítja a növekedést.

Az esetleges virágsiker akár világsikerré válhat: 45 perces lemez jelent meg a koncertről, amely még a múlt héten volt, de csak e hét csütörtökön számolt be róla a zenekar. The Florel Seasons: Music to Grow To – a címe, Virágévszakok: növesztő zene a címe.

A hanganyag ingyen letölthető a világhálóról, hogy kertészkedők kedvükre kipróbálhassák a zene erejét saját növényeiken.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ingyen hallgatható és letölthető növényserkentő muzsika (The Floral Seasons)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik