Tudomány

Nem káros az egészségre a klónozott marha húsa

Az új élelmiszereket és eljárásokat vizsgáló brit testület nem talált különbséget a hagyományosan tenyésztett és a klónozott marha húsa és teje között.

A The Advisory Committee on Novel Foods and Processes szerint a vásárlók továbbra is azt látnák szívesen, ha az élelmiszerek csomagolásán egyértelmű jelzés vonatkozna a hús vagy egyéb termékek származására – részben az állatok jóléte miatti aggodalmak miatt.

Nagy-Britanniában a nyáron keltett nagy felháborodást, hogy kiderült: klónozott marha leszármazottjainak húsa került a boltok polcaira, és el is fogyasztották.

Az Európai Bizottság az állatok élelmiszer-termelési célú klónozásának átmeneti felfüggesztését javasolta októberben az Európai Unió területén. Az uniós végrehajtó testület szerint fel kell függeszteni a klónozott haszonállatok felhasználását, valamint a belőlük készült élelmiszerek forgalmazását is. Ez azonban nem vonatkozna a klónozott példányok utódainak húsára és tejére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik