Tudomány

Da Vinci Győrben: Ember – Feltaláló – Géniusz

Administrator

2010. 10. 02. 10:47

Az emberiség egyik legkiemelkedőbb lángelméjének munkásságát, a feltaláló Da Vinci remekeit mutatja be egy kiállítás a Győri ETO Parkban.
Korábban a témában:

Ez a kiállítás a Da Vinci kiállítások legteljesebb kiállítása, a világ nagy államaiban is ezt mutatták be: USA, Kanada, Mexikó, Dél-Korea, Baltikum, Spanyolország, Németország, Ausztria. Magyarországon ez a Da Vinci kiállítás először lesz látható.

A kiállítás Da Vinci legmerészebb tervrajzai alapján több mint 50, kifejezetten erre a célra elkészített, fából készült modellt mutat be, 1200 négyzetméteren. Többet közülük mai, modern technológia alkalmazásával készítettek.

A modelleket a legnagyobb gondossággal firenzei szakemberek alkották meg, a feltaláló eredeti tervrajzai alapján.

Számos modell megérinthető, tehát a kiállítás interaktív, ily módon jobban megérthetik a látogatók a szerkezetek célját és működését.

Da Vinci találmányai új távlatokat nyitottak a következő területeken: hidraulikus és mechanikus gépek, hadigépezetek, repülő szerkezetek, térképészet, kronometria. A kiállított több mint 50 modell ezeket a területeket mutatja be.

A kiállítás felfedi a polihisztor festményeinek keletkezésének történetét, feltételezett eredetét és beszámol viszontagságairól az elmúlt 550 esztendő során.

A kiállítás október 2-től november 14-ig tekinthető meg.

AJÁNLOTT LINK:

Da Vinci kiállítás az ETO Parkban

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.