Tudomány

A nők vágyához nem kell tabletta

Amerikai kutatóknak sikerült bebizonyítaniuk nem kell hatóanyag a női vágy fokozásához.

Az austini Texasi Egyetem pszichológusai szexuális zavarban szenvedő nőknél vizsgálták placebók hatékonyságát. Andrea Bradford és kollégái kétszáz nő eredményeit értékelték ki, akik mind libidóproblémákkal fordultak szakemberhez. Százötvenen valódi készítményt kaptak, míg ötvenen hatóanyag nélkülit.

Azok közül, akik placebót kaptak, minden harmadik jelentős javulásról számolt be a következő három hónap alatt. A nők fokozott izgalmat tapasztaltak, és növekedett a beteljesülő nemi aktusok száma is. Az eredményeket a pszichológusok a Journal of Sexual Medicine című szaklapban ismertették.

A kutatás összes résztvevője szakemberrel beszélgethetett nehézségeiről, a vizsgálat közben pedig gondosan figyelemmel kellett kísérniük érzelmeik és szexuális viselkedésük alakulását.

“Valószínűleg már a kutatásban való részvétel is alapot szolgáltatott őszinte és lényeges beszélgetések lefolytatására” – vélekedett a kutatás vezetője, aki szerint lehetséges, hogy az önmagukban haszontalan tabletták hatása azon alapult, hogy a tabletták felírásánál valaki egyáltalán időt szakított a betegre, és meghallgatta panaszait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik