Élet-Stílus

Jobb az önkielégítés, mint a szeretkezés?

"A maszturbálás szex valakivel, akit igazán szeretsz" - mondta egyszer Woody Allen.

Az emberek gyakran valóban nagyobb élvezetet éreznek önkielégítés során, mint amikor a partnerükkel vannak együtt. Mi lehet ennek az oka?

Sokféle oka lehet, de a legfőbb ezek közül, hogy nincs semmiféle kötelezettség. Senki nem aggodalmaskodik önkielégítés közben amiatt, hogy hogy néz ki, az orgazmusig viszonylag könnyen el lehet jutni, hiszen nem kell a partner igényeivel törődni, és új technikákat is egyszerűen ki lehet próbálni.

“Ha valaki folyamatosan élvezetesebbnek tartja a maszturbálást, mint a hagyományos szexet, az már nem egészséges. Ez általában valamilyen rossz emlék miatt szokott előfordulni” – állítja Dr. Patti Britton neves amerikai szexológus. Fontos tehát, hogy csak egy partnerrel kapcsolatosan fordul elő ez az érzés, vagy az összessel. Ha csak eggyel, akkor érdemes lehet felhagyni a kapcsolattal, de ha több esetben is előjött ez a jelenség, akkor bizony ott valami csontváz lapul a szekrényben. Ezeket a rossz emlékeket okozhatják megalázó élmények vagy kihasználtság, legrosszabb esetben nemi erőszak.

Ha ilyen rossz élményen esett át valaki, akkor előfordulhat, hogy az ágyban nem tudja elengedni magát. Ha nem vagyunk képesek teljes mértékig megbízni a partnerünkben, akkor egyszerűen leáll az a folyamat, amely lehetővé teszi a szexuális aktivitást. Lehet ezt frigidségnek, vagy impotenciának hívni, a lényeg az, hogy mentális problémáról van szó.

Mindenképpen szükséges ilyenkor, hogy megbeszéljük a partnerünkkel a dolgokat, ha pedig semmiképpen nem működik a dolog, akkor jobb szakemberhez fordulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik