Élet-Stílus

Az eltérő szexuális étvágy kapcsolatokat tesz tönkre

A párok ilyen esetben sokszor azért fordulnak orvoshoz, hogy eldöntsék, mi a normális.

A szakértők szerint a libidó olyan összetett biológiai, pszichológiai és szociális dolog, ami egyedi, akár az ujjlenyomat. Abból a helyzetből nehéz jól kijönni, ha valaki nem tud megegyezni párjával a szex gyakoriságán: az egyetlen megoldás, ha a pár tagjai leülnek, és megbeszélik nemcsak a szexuális problémát, hanem az egész kapcsolatot is.

Ha ugyanis sikerül megoldást találni erre az alapvetően fontos különbségre, az segíthet abban, hogy olyan gondokat is megoldjanak, amelyekkel eddig nem akartak, vagy nem tudtak szembenézni. Az alacsony libidóval a szakértők gyakran kapcsolják össze az elégtelen tájékozottságot a szexualitás terén. Főleg azok töltenek kevesebb időt szexszel, akik nem kaptak elég egyértelmű jeleket gyermekkorukban, a szégyenérzetük pedig meggátolhatja őket abban, hogy felnőttként örömként éljenek meg egy aktust.

A szakértők rámutattak, hogy a libidókülönbség nem kóros probléma, szerintük a megoldáshoz semmi másra nincs szükség, mint egy nyitott beszélgetésre és a kompromisszumkészségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik