Tudomány

Két magyar pályázat a nemzetközi innovációs verseny regionális döntőjében

Administrator
Administrator

2010. 09. 18. 10:19

A regionális döntő két győztese a világdöntőbe jut.

A MISZ – az Intel nemzetközi kommunikációs cég kezdeményezésére és támogatásával – Magyarországon ötödik alkalommal hirdette meg a NOVATech.Com Innovációs Technológiai Üzleti Terv Versenyt, az USA-beli “Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” program részeként. A hazai versenyt a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta.

A magyarországi versenyre beérkezett 14 pályamű közül a zsűri Balogh János, Kraffa Levente, Csukás Béla pályázatát, a Biomipat projektet, és a Sági András, Viszlai Szilárd, Sasi Péter, Kerezsi Eszter által benyújtott Invito projektet juttatta tovább a regionális döntőbe.

Az innovációs szövetség közlése szerint a Biomipat projekt készítői olyan folyamatelemző technológiai (PAT) rendszert dolgoztak ki, amelyet jelenleg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság ajánl, de a későbbiekben feltehetően kötelező lesz a vállalkozások számára. Az Invito projekt pedig innovatív integrációs megoldás és üzleti logika, amely hozzáférést és keresést biztosít az ECM tárolókhoz, hogy bárhol, bármikor részt vegyenek a munkafolyamatok vagy egyéb üzleti folyamatok irányításában.

A legjobb két üzleti terv 500-500 ezer forintos pénzjutalomban részesült, továbbá részt vehetnek az október 8-ai budapesti regionális döntőben, ahol angol nyelvű szóbeli prezentáció keretében kell bemutatni a pályamunkákat.

A regionális döntő első helyezettje 20.000, második helyezettje pedig 10.000 dollár pénzdíjban részesül.

A regionális döntő két győztese a világdöntőbe jut, és novemberben az USA-beli Berkeley-ben mérheti össze tudását a világ más részeiről érkező versenytársaival. A világdöntő győztesének a díjazáson kívül az Intel és egyéb kockázati tőkebefektetők befektetési ajánlatot tesznek.

A NOVATech.Com Verseny célja a fiatalok és csapattársaik üzleti, innovációs tevékenységének elősegítése; átütő, újszerű technológiák elterjesztése. A versenyre 2-4 főből álló csapatok jelentkezhettek. A csapattagok legalább egyikének felsőfokú képzésben kell részt vennie.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.