Tudomány

Két magyar pályázat a nemzetközi innovációs verseny regionális döntőjében

A regionális döntő két győztese a világdöntőbe jut.

A MISZ – az Intel nemzetközi kommunikációs cég kezdeményezésére és támogatásával – Magyarországon ötödik alkalommal hirdette meg a NOVATech.Com Innovációs Technológiai Üzleti Terv Versenyt, az USA-beli “Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” program részeként. A hazai versenyt a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta.

A magyarországi versenyre beérkezett 14 pályamű közül a zsűri Balogh János, Kraffa Levente, Csukás Béla pályázatát, a Biomipat projektet, és a Sági András, Viszlai Szilárd, Sasi Péter, Kerezsi Eszter által benyújtott Invito projektet juttatta tovább a regionális döntőbe.

Az innovációs szövetség közlése szerint a Biomipat projekt készítői olyan folyamatelemző technológiai (PAT) rendszert dolgoztak ki, amelyet jelenleg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság ajánl, de a későbbiekben feltehetően kötelező lesz a vállalkozások számára. Az Invito projekt pedig innovatív integrációs megoldás és üzleti logika, amely hozzáférést és keresést biztosít az ECM tárolókhoz, hogy bárhol, bármikor részt vegyenek a munkafolyamatok vagy egyéb üzleti folyamatok irányításában.

A legjobb két üzleti terv 500-500 ezer forintos pénzjutalomban részesült, továbbá részt vehetnek az október 8-ai budapesti regionális döntőben, ahol angol nyelvű szóbeli prezentáció keretében kell bemutatni a pályamunkákat.

A regionális döntő első helyezettje 20.000, második helyezettje pedig 10.000 dollár pénzdíjban részesül.

A regionális döntő két győztese a világdöntőbe jut, és novemberben az USA-beli Berkeley-ben mérheti össze tudását a világ más részeiről érkező versenytársaival. A világdöntő győztesének a díjazáson kívül az Intel és egyéb kockázati tőkebefektetők befektetési ajánlatot tesznek.

A NOVATech.Com Verseny célja a fiatalok és csapattársaik üzleti, innovációs tevékenységének elősegítése; átütő, újszerű technológiák elterjesztése. A versenyre 2-4 főből álló csapatok jelentkezhettek. A csapattagok legalább egyikének felsőfokú képzésben kell részt vennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik