Tudomány

“Zöldülő” Hollywood

Elérhető az amerikai filmgyártással kapcsolatos környezetvédő adatbázis.

Az Amerikai Producerek Céhe (PGA) szerdán számolt be arról, hogy beindult az az internetes adatbázis, amely környezetbarát termékeken túl zöld szolgáltatásokat is ajánl Amerika-szerte.

A honlap létrehozását – amely több mint 1500 “zöld” ajánlatot listáz – a nagy hollywoodi stúdiók, a Walt Disney, a Fox, az NBC Universal, a Sony Pictures Entertainment és a Warner Bros. finanszírozta.

A felhasználók számos kategóriában – többek között étel, ital, faanyag, festék – választhatnak a környezetbarát kínálatból.

Arra is van lehetőség, hogy a használt díszleteket más produkciókra lehessen testálni. A “legjobb praktikák” címszó alatt pedig a produkciók mindennapos feladatainak “kizöldítésére” kaphatnak tippeket az érdeklődők. Itt lehet olvasni arról, hogyan juthatnak hozzá állatkísérletek nélkül előállított sminkekhez, hajápoló és egyéb kozmetikai termékekhez.

A honlapon letölthető karbonkibocsátás-kalkulátor is van, ami követhetővé teszi televíziós és filmes produkciók károsanyag-kibocsátását, és tanácsokkal szolgál a csökkentés módjairól.

AJÁNLOTT LINK:

Green Production Guide

Ajánlott videó

Olvasói sztorik