Tech

Vigyázzon, átverés terjed a BKK nevében

Facebook
Facebook

Ismét csalók élnek vissza a BKK nevével a Facebookon: a Budapest tömegközlekedés elnevezésű oldalon egy olyan akció tűnt fel, amely azt hirdeti, hogy a Budapesti Közlekedési Központ alapításának 14. évfordulójából 500 darab limitált számú Budapest-bérletet sorsolnak ki.

A Facebook-bejegyzés kommentszekciójában megtévesztésre alkalmas profilok kommentelnek arról, hogy megkapták a fél éven át szinte ingyenes, 800 forintos utazásra feljogosító bérletet. Ezek azonban többségében újonnan létrehozott, kamu profiloktól származnak, a képek pedig simán hamisak.

A bejegyzésben megjelenő linkre kattintva egyből feltűnhet, hogy nem a BKK oldalára, hanem egy bizonyos history303.com oldalra navigál minket a böngészőnk, ami joggal lehet gyanús. Ezután, bár a leíró szöveg nagyrészt korrekt magyarsággal van megfogalmazva, a nyereményjáték részeként kitöltendő 3 kérdésnél már az elsőről ordít, hogy tükörfordításról van szó.

Ha megvan a 3 kérdésre a válasz, a gyanútlan felhasználót arra kérik, adja meg adatait, így a címét, a nevét, az emailcímét és a telefonszámát. Ezt követően a felhasználó bankszámlaadatait próbálják meg elkérni a 800 forint kifizettetéséhez. Ennél azonban nem kizárt, hogy jóval többet vonhatnak le. Az átverésről ordít, hogy csalás, ezért azt tanácsoljuk, semmiképp ne osszon meg érzékeny adatokat az oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik