Tech

Itt a Xiaomi első hajlítható kijelzős kagylótelefonja

A kínai gyártónak rögtön sikerült is rálicitálnia a konkurens Samsungra.

Ugyan csak Kínában, de bemutatkozott a Xiaomi első hajlítható kijelzős kagylótelefonja, ami a keresztségben a Mix Flip nevet kapta. A 192 grammos és összecsukva 15,99 milliméter vastag eszköz külső kijelzője 4,01 hüvelykes, míg a belső 6,86, és mind a két képernyő alapját egy 120 Hz-es képfrissítésre képes OLED panel adja.

Xiaomi

A Xiaomi megoldásánál a Motorola Razr 50 Ultrához hasonlóan a külső kijelző összehajtva a burkolat egészét kiteszi (ellentétben a Samsung Galaxy Flip6-tal), a kamerák pedig egymás alatt helyezkednek el. Ezen kialakítás érdekessége, hogy a kameráktól jobbra eső rész lényegében 16:9-es kijelzőként használható, míg a fotós egységek alatti részre widgetek kerülhetnek, illetve billentyűzetet igénylő alkalmazások elindításkor erre a felületre is kiterjeszkedhet a virtuális klaviatúra.

Csúcstelefonhoz méltóan a burkolat alatt egy Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet dolgozik, 12 vagy 16 gigabájt memória (LPDDR5) , illetve 256, 512 gigabaját vagy 1 terabájt háttértár (UFS 4.0) kíséretében. A proceszor még egy 3500 négyzetmilliméteres párakamrát is kapott, hogy ne melegedjen túl a telefon.

Az akkumulátor 4780 milliamperórás, csúnyán lekörözve a Samsung-féle konkurens 4000 milliamperórás telepét, az aksi ráadásul 67 wattal tölthető vezetéken, szóval a kínai gyártó ezen a területen is messze túlszárnyalat a dél-koreaiakat.

Xiaomi

Kívül két 50 megapixeles kamera található, a fő egység f/2-es kétszeres optikai nagyítással, míg a másik egy f/1,7-es széleslátószögű modul. A készüléket kinyitva, a belső panelba vágott lyukban pedig egy 32 megapixeles szelfi egység kapott helyet.

A Xiaomi Mix Flip Kínában július 23-án debütál, a 12/256 gigabájtos modell ára 5999 jüan, ami nagyjából 300 ezer magyar forintnak felel meg. A készülék Android 14-gyel és HyperOS kezelőfelülettel kerül forgalomba, arról ugyanakkor nincs információ, hogy a gyártó első kagylótelefonja érkezik-e Európába. Ebből fakadóan árat sem tudunk írni, de ha a telefon el is éri az öreg kontinenst, azzal számolni kell, hogy az érte kért összeg aligha lesz alacsonyabb a július 10-én debütált Samsung Galaxy Z Flip6-nál.

Aki pedig arra is kíváncsi, pontosan mit tudnak a Samsung nemrég bejelentett új hajlítható kijelzős telefonjai, az itt olvashat a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 modellekről.

Kapcsolódó
Egész jó füles a Galaxy Buds3 Pro, de a Samsung kukázta vele a saját identitását
Kipróbáltuk a Samsung frissen bejelentett prémium kategóriás fülhallgatóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik