Tech

Lemerült Teslában ragadt egy kisgyermek Amerikában, a mentők szabadították ki

James D. Morgan / Contributor / Getty Images
James D. Morgan / Contributor / Getty Images

Húsz hónapos gyermek ragadt bent egy Teslában az arizonai Scottsdale-ben, miután lemerült a jármű 12 voltos akkumulátora. Nem ez az első ilyen eset a napokban: éppen múlt héten ejtette túszul a tulajdonosát egy másik Y modell, ugyanis az aksi működteti az ajtókat és ablakokat is, írja a Verge.

Az autó tulajdonosa, Renee Sanchez az unokáját vitte az állatkertbe, de miután berakta a gyereket, becsukta az ajtót, és már nem tudta kinyitni. A telefonkulcs nem nyitotta az autót, ezért kénytelen volt kihívni a mentőket, és a tűzoltókat is, ugyanis ekkortájt 40 fok közeli hőség tombolt a városban. A gyereket végül épségben sikerült eltávolítani az autóból, ám ehhez a tűzoltóknak baltával be kellett törnie az ablakot.

A Tesla egyelőre nem kommentálta az eseteket, az mindenesetre nyugtalanító, hogy egy több tíz millió forintos autóban hogy tátonghat ekkora hiba lehetősége.

Ilyen esetben jelenlegi tudásunk szerint nincs sok opciója az embernek. Az Y Modell ajtóit lemerülés esetén is ki lehet nyitni elméletileg, ha a járműben tartózkodik. Erre van egy speciális retesz az autóban, ami nyitja a bejárati ajtót, egy kábel pedig a hátsó ajtót nyitja. Ez azonban nem volt opció a kisgyermek számára, akit becsatoltak az autósülésbe, miközben Sanchez az autó előtt ragadt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik