Tech

Új átverés célozza a Yettel ügyfeleit

Michal Fludra / NurPhoto via Getty Images
Michal Fludra / NurPhoto via Getty Images

A Yettel feltöltőkártyás ügyfeleit célzó csaló honlap bukkant fel az interneten – derül ki a mobilszolgáltató közleményéből. A weblap célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait.

A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződés. Amennyiben valaki ezzel a webcímmel találja szembe magát, azonnal hagyja el a honlapot, hiszen átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán már le is tiltotta a csaló weboldal elérhetőségét.

A hamis weboldal ráadásul eredetinek tűnő weboldalként jelenik meg a Google keresési eredmények első szponzorált találataként – itt még helyes webcímet mutatva –, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó és egy hamis lapra vezet a link.

A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel alkalmazást vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keresse fel a https://www.yettel.hu/feltoltes címen.

Kapcsolódó
Új trükkel próbálják átverni az OTP ügyfeleit
Egészen meggyőző e-maillel próbálkoznak a csalók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik