Tech

Már Hollywoodra fáj a Google és a Meta foga?

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Nagy hollywoodi stúdiók tartalmaihoz akar hozzáférni a Google és a Meta, hogy tovább javíthassák a videók generálására létrehozott mesterséges intelligencia szolgáltatásaikat, írja a Bloomberg. A lap szerint a vállalatok már tárgyalnak a kiadókkal, akiknek több tíz millió dollárt ajánlottak a licencszerződésekért cserébe.

A gazdasági szaklap szerint a Netflix és a Disney már a tárgyalások kezdeté kijelentette, hogy nem hajlandó licenszelni a tartalmait, ugyanakkor nem zárkóztak el teljesen más típusú együttműködés iránt. A Warner Brothers Discovery ezzel szemben jelezte, hogy bizonyos tartalmait hajlandó lenne a cégek rendelkezésére bocsátani. Az értesülést a Meta és a Google sem kommentálta.

A szöveg alapján történő videógyártás már egyáltalán nem a jövő: miután az OpenAI bemutatta a Sorát, már az első ezzel készült videóklip is napvilágot látott.

Emellett a Google is bemutatta, amiben szintén prompt alapján készíthetünk mozgóképeket. Ez a Veo nevet kapta, amelynek népszerűsítéséhez az Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színészt, Donald Glovert is sikerült megnyerni.

Médiumokkal már sikerült egyezségre jutnia MI-fejlesztő cégeknek, az OpenAI például már együttműködést is között a The Wall Street Journal, a The Sun és a The Times NewsCorp nevű kiadójával, hogy ezeken képezzék a ChatGPT-t. A stúdiókkal azonban várhatóan nehezebb lesz majd megegyezni, ugyanis a színészsztrájk nyomán sikerült kialkuldni néhány, a színészek jogait védő pontot, amit nem lehet könnyedén átírni.

Kapcsolódó
Tényleg kezd elmosódni a határ az emberi és gépi alkotások között
Egy új kutatás eredménye még egy éve is elképzelhetetlennek tűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik