Tech

Óriási fejlesztést kap a Paint

Microsoft
Microsoft

A Windows ikonikus képszerkesztő programja, a Paint hosszú idő után 2021-ben kapott egy kisebb ráncfelvarrást, most pedig újabb fejlesztésen esik át. Azt már tudni lehetett, hogy olyan funkciók megjelennek benne, mint a háttér eltávolítása, vagy a kép rétegeinek kezelése, most azonban kiderült, hogy a legjobb még hátra van, írja a Windows Central.

A szoftver képgeneráló funkciót is kap, a hírek szerint ugyanis a Microsoft integrálta az OpenAI által fejlesztett Dall-E 3 képgeneráló megoldást is a Paintbe, Cocreator néven.

A fejlesztés a felső eszköztár jobb oldalán, a Cocreator gombot megnyomva lesz előhívható. Miután ezt lekattintjuk, egy oldalsáv ugrik fel a jobb oldalon, ahol egy szövegdobozba kell beírnunk, milyen képet szeretnénk generálni. A prompt, vagyis a szöveges parancs megadása után már csak stílust kell választanunk, és a Létrehozás gomb megnyomását követően három variációt is elénk tár majd a program.

A kiválasztást követően már csak ki kell választani a nekünk tetszőt, ami azon nyomban meg is jelenik a bal oldali vásznon. Fontos megjegyezni, hogy egyelőre csak az angol parancsokra hallgat a Cocreator, és kizárólag a Windows 11-ben érhető el, teszi hozzá a hvg.

Kapcsolódó
Ezzel a programmal bárki Picassóvá válhat
Rengeteg pénzt költ el a mesterséges intelligencia terjesztésére a Microsoft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik