Tech

Szupervékony iPhone-on dolgozhat az Apple

Úgy tűnik, az Apple szerint mostantól mindennek vékonyabbnak kell lennie.

Az Apple május 7-én mutatta be a legújabb termékeit, köztük a 11 és 13 hüvelykes, dupla OLED-kijelzővel érkező iPad Pro táblagépeket, amik leginkább azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy rendkívül vékonyak: 5,3 és 5,1 milliméter vastag eszközökről van szó. A legújabb szivárgások pedig arról szólnak, hogy az almás cég nemcsak a tabletekből szeretne szupervékony verziót, de az iPhone-ból is.

Sok konkrétum ugyan még nem látott napvilágot, de annyi már bizonyosnak tűnik, hogy idén még nem, csak 2026-ban, tehát az iPhone 17 termékcsalád érkezésekor lehet számítani a korábbinál jóval vékonyabb almás okostelefonra – ami legalább akkora dizájnváltást hozhat a jelenlegi készülékekhez képest, mint annak idején az iPhone X.

Az eddig napvilágot látott részletek szerint az átalakulás elsősorban a mobil vázát, az mostaninál is kisebbre zsugorodó szenzorszigetet, illetve a hátlapi kamerákat érinté. Utóbbinál elképzelhető, hogy a lencsék a bal felső sarokból átkerülnének a hátsó borítás közepére – ami elég erős váltás lenne az Apple részéről. Emellett olyan pletykák is keringenek, hogy a szupervékony modell egyben az iPhone Plus modellek végét is jelentené, ugyanis ezek a variánsok hozzák a legkevesebb pénzt a gyártónak.

Kapcsolódó
Miért fizetünk olyan termékekért, amik még nem készültek el?
A mikrotranzakciók már a mindennapjaink részét képezik, viszont egyre többször van olyan, hogy félkész termékek kerülnek piacra. De mégis miért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik