Tech

A Fallout-sorozat hatására szárnyalni kezdtek a játékok

Amazon Prime Video
Amazon Prime Video
Jó lett a mozgóképes adaptáció, így most mindenki játszani akar.

Április 11-én debütált az Amazon Prime Video kínálatában a Fallout-sorozat első évada, ami az azonos című videójáték-széria univerzumában játszódik. Sokak szerint a mozgóképes adaptáció legalább olyan jó lett, mint a tavaly debütált, HBO-féle The Last of Us (erről tanúskodnak a Rotten Tomatoes értékelések is), és a jelek szerint a játékok világát, hangulatát és sötét humorát nagyszerűen visszadó sorozat arra ösztökélte az embereket, hogy leüljenek a szériát ihlető programok elé.

A Steam játékáruház felhasználói szokásait monitorozó SteamDB adatbázis szerint a Fallout-programok aktuális játékosszáma lényegében megduplázódott a sorozat premierjét követően. A legtöbben a 2015-ös Fallout 4-re ugrottak rá, hiszen ezzel az epizóddal a múlt hétvége folyamán 84 ezren játszottak, míg egy héttel korábban ez a szám ennek kevesebb, mint a harmada, mindössze 24 ezer fő volt.

SteamDB

A 2000-ben debütált Fallout 76 című epizóddal 39 ezren játszottak a hétvége folyamán, ami a valaha mért legnagyobb játékosszám, mióta a program elérhető a Steam kínálatában, és a 2009-es Fallout 3 számai is megugrottak, hiszen ott egy hét leforgása alatt 1000-ről 6700-ra nőtt azok száma, akik telepítették és elindították a játékot.

A Fallout első és második részénél nem ilyen számottevő a gyarapodás (300-ról 2300-ra és 350-ről 1000-re), de a növekedés mértéke azért így is szépnek mondható, főleg annak fényében, hogy itt 1997-ben és 1998-ban megjelent programokról van szó.

A szárnyalást mutatják továbbá az eladási listák is, hiszen a Steam aktuális top sellers összeállításán a Fallout 76 feljutott a harmadik helyre, a Fallout 4 a negyedikre, a Fallout: New Vegas a tizenegyedikre, és a Fallout 3 is bekerült az első húszba.

PC Gamer
Kapcsolódó
A legjobb Fallout-játékok
Itt az ideje eldönteni, hogy melyik a valaha készült legjobb Fallout-játék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik