Tech

Fontos Chrome-frissítés jön az androidos mobilokra

Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images
Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

Az iPhone-ok esetében nemrégiben felmerült, hogy az új, digitális piacról szóló EU-s törvény miatt megszűnik az a funkció, melynek segítségével szinte bármely weboldalból alkalmazást lehet csinálni. Ez végül úgy tűnik, lekerült a napirendről, ezzel párhuzamosan azonban a Google is hasonló funkció bevezetését tervezi a Chrome böngészőnél, írja az MSPoweruser.

A lap szerint a böngésző előzetes, Canary verziójában már fel is bukkant a funkció. A lehetőség az eddigi „Főképernyőhöz adás” lehetőséget váltja fel, helyette ugyanis egy „Alkalmazás telepítése” opció fog díszelegni a menüben. Fontos, hogy csak egy oldal kezdőlapjáról lehet így alkalmazást készíteni – ha például egy híroldal esetében egy cikk van megnyitva, nem fog működni a lehetőség.

A telepítés után a weboldalak a főképernyőn natív alkalmazásokként viselkednek, tehát nem böngészőben nyílnak meg, hanem úgy, mint bármilyen más applikáció.

Arról egyelőre nem tudni, mikor jelenhet meg a Chrome felhasználói változatában a funkció, és hogy az Apple megoldásához hasonlóan ebben az esetben is küldhetnek-e majd értesítést az alkalmazásként viselkedő weboldalak a felhasználóknak, teszi hozzá a hvg.

Kapcsolódó
Teljesen átalakul a közösségi média Európában: erre lehet számítani
A Facebook és az Európai Unió harca évek óta tart, azonban most úgy tűnik, sikerül keretek közé szorítani a közösségi médiaóriást, és a társait is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik