Tech

Újabb országokba érkezhet meg az Apple Vision Pro

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Hazánkban viszont még nem várható a hivatalos forgalmazás.

Az Apple február 2-án dobta piacra a Vision Pro névre keresztelt kevert valóság szemüvegét (az eszközt mi is kipróbáltuk), ami kezdésnek csak az Egyesült Államokban került a boltok polcaira. Ez változhat meg a közeljövőben, ugyanis a MacRumors szerint a készülék operációs rendszere, a VisionOS olyan információkat tartalmaz, ami arra utal, hogy a kütyü a közeljövőben más országokban is elérhetővé válik.

A szoftverből kinyert adatok alapján a Vision OS virtuális billentyűzete hamarosan megkapja 12 újabb nyelv támogatását, többek között az egyszerűsített kínaiét, az angol több változatáét, a franciáét, a németét a japánét és a koreaéit.

Ez arra enged követeztetni, hogy az Apple Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Japánban, Szingapúrban és Dél-Koreában tervezi elérhetővé tenni az eszközt, de a hivatalos forgalmazás beindulhat az Egyesült Királyságban, Hongkongban és Tajvanon is.

Mindez persze még nincs megerősítve az Apple által, és az sem biztos, hogy az említett országokban egyszerre válik majd elérhetővé a szemüveg, de a jelek azt mutatják, hogy a Vision Pro hamarosan megkezdi az Egyesült Államokon kívüli terjeszkedését. A hazai érdeklődőknek ugyanakkor jó eséllyel még ennél is tovább kell majd várniuk, hogy a kütyü megjelenjen a magyar viszonteladók kínálatában.

Kapcsolódó
Apple Vision Pro: forradalmi kütyü vagy méregdrága tech demó?
Két napig nyúztuk az Apple sokak által forradalminak kikiáltott új eszközét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik