Tech

Videón, hogy már elektromos fogkefén is elfut a Doom

Vajon mi jöhet még ezek után?

Tavaly volt 30 éve, hogy megjelent a Doom, az id Software korszakalkotó játéka, ami egy egész generáció agyába égett bele, és mind a mai napig az egyik leghíresebb belső nézetes lövöldözős játék (FPS), aminek három évtized után is töretlen a népszerűsége. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, hogy az utóbbi években lényegében hobbi és verseny lett abból, hogy a mára megmosolyogtató hardverigényű játék mi mindenen futtatható, a bankautomatától kezdve a futópadon át egészen a terhességi tesztig.

Az utóbbi lista meglehetősen sokáig folytatható lenne, ráadásul most új tétellel bővült, hiszen a hardver- és szoftverguru Aaron Christophel megoldotta, hogy az ikonikus program immár egy elektromos fogkefén is játszható legyen. Az atc1441 néven is ismert szakember egy Planck Mini nevű eszközt használt a projektjéhez, ami egy olyan okosfogkefe, ami kifejezetten gyerekeknek készült, rendelkezik színes kijelzővel és wifi kapcsolattal, továbbá 4 megabájt flash memóriával és egy ESP32-C3 mikrovezérlővel.

Persze nem javasoljuk, hogy bárki otthon nekiálljon szétszedni a fogkeféjét, hiszen a játék „portolása” azért elég komoly szakértelmet igényel, Christophel a Spritetm és a miniwand szoftverek segítségével egyszerűsítette le annyira a Doomot, hogy az meg tudjon jelenni a fogkefe apró kijelzőjén és továbbra is felismerthető, sőt mi több, irányítható maradjon. Utóbbit a lehetetlen nem ismerő szoftvermágus Bluetooth-os egeret és billentyűzetet használt – és minderről természetesen videó is készült!

Kapcsolódó
A Suicide Squad-játék a bizonyíték, hogy szuperhősökkel a gagyit már nem lehet eladni
Minden jó valamire, a Suicide Squad: Kill the Justice League például elrettentő példának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik