Tech

900 embert rúg ki a Sony a PlayStation-részlegről

STR/NurPhoto via Getty Images
STR/NurPhoto via Getty Images

A globális munkaerejének 8 százalékától, vagyis mintegy 900 alkalmazottat bocsát el PlayStation részlegétől a Sony, olvasható a Verge jelentésében.

Alapos mérlegelés és számos, több hónapon át tartó vezetői megbeszélés után világossá vált, hogy változtatásokra van szükség az üzletág további növekedése és a vállalat fejlesztése érdekében

– ezzel indokolta a tömeg leépítést Jim Ryan, a PlayStation vezetője. Az elbocsátások számos PlayStation stúdiót érintenek, köztük az amerikai Insomniac Games, a Naughty Dog, a hollandiai Guerrilla Games és a brit Firesprite stúdiót is. A Sony emellett bezárja a PlayStation VR-játékokat fejlesztő londoni stúdióját is.

Az elbocsátások bejelentésére pár nappal azt követően került sor, hogy a Sony nem érte el a PS5 eladási céljait, aminek következtében részvényeinek árfolyamcsökkenése 10 milliárd dollárral vetette vissza a cég piaci tőkeértékét.

Az egész számítógépes játékiparon elbocsátási hullám söpör végig az utóbbi időkben, teszi hozzá az MTI. A Microsoft a múlt hónapban 1900 Activision Blizzard és Xbox alkalmazottat bocsátott el, ami a teljes Microsoft Gaming részleg mintegy 8 százaléka. A Unity szintén a múlt hónapban elbocsátotta alkalmazottainak 25 százalékát, a Discord pedig alkalmazottainak 17 százalékát.

Kapcsolódó
1900 embert rúg ki a Microsoft az Activision Blizzardtól
Alighogy lezajlott a videójátékipar legnagyobb akvizíciója, máris leépítésbe kezdett a Microsoft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik