Tech

1900 embert rúg ki a Microsoft az Activision Blizzardtól

Hakan Nural/Anadolu Agency via Getty Images
Hakan Nural/Anadolu Agency via Getty Images

A Microsoft 1900 alkalmazott elbocsátását jelentette be a héten – írja a Verge. A leépítés főleg a nemrégiben 69 milliárd dollárért felvásárolt Activision Blizzardot érinti, de több Xbox és ZeniMax alkalmazottat is elküldenek a megszorítások részeként.

A leépítések a teljes Microsoft Gaming részleg nagyjából 8 százalékát teszik ki, amely összesen körülbelül 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A videójátékos részleg vezérigazgatója, Phil Spencer köszönetét fejezte ki az elküldött dolgozóknak, és jelezte: teljes támogatást nyújtanak, beleértve a helyi munkaügyi törvények szerinti végkielégítést is.

Nem ez az egyetlen jelentős lépés a Blizzard felvásárlása óta a Microsoft részéről. A játékfejlesztő cég korábbi vezérigazgatója, Bobby Kotick december végén lemondott, azonban még nem nevezték ki a közvetlen helyettesét. Ehelyett az Activision Blizzard vezetőiből álló csoport a Microsoft játékfejlesztési elnökének, Matt Bootynak tesz jelentést.

A Microsoft legutóbb egy éve jelentett be nagy elbocsátásokat, amelyek akkor 10 ezer alkalmazottat érintettek. A mostani elbocsátásokra akkor kerül sor, amikor több technológiai cég, köztük a Riot Games, a Google, a Discord, a Twitch, a Unity, és az eBay is jelentős leépítésekbe kezdett.

Kapcsolódó
Lezárult az elmúlt évek egyik legnagyobb üzlete
Hivatalos: a Microsoft 69 milliárd dollárért megvette az Activision Blizzardot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik