Tech

A Samsung közelről is megmutatta az okosgyűrűjét

Újabb információk láttak napvilágot a Samsung Galaxy Ring okosgyűrűről.

Évek óta lehetett pletykákat hallani arról, hogy fejlesztik, és idén januárban, a Galaxy S24 okostelefonok leleplezése után a Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Galaxy Ring névre keresztelt okosgyűrű. A viselhető kütyüről ennél több ugyan akkor még nem derült ki, de Barcelonában február 26-án kezdetét vette a 2024-es MWC szakkiállítás, ahol a gyártó nemcsak a Galaxy Fit3 fitneszkarkötőt mutatta be, de ismét előkerült a gyűrű, amiről immár jó minőségű képeket is kaptunk.

Samsung

A cég sok konkrétumot most sem közölt az eszközről, de a The Verge újságírója közelebbről is bevizsgálhatta a Galaxy Ring egy prototípusát, ami jelen állás szerint három színben (ezüst, fekete, arany), illetve S és XL közötti méretekben lesz kapható.

A Samsung egyelőre nem részletezte, hogy pontosan milyen szenzorok kerülnek a gyűrűbe, de annyi már bizonyos, hogy az apró kütyü alvásmonitorozásra képes lesz, méghozzá a szívritmus, a mozgás és a légzés alapján. Kiderült továbbá, hogy a gyűrűt a Natural Cycles-szel együttműködve fejleszti a Samsung, így várhatóan a menstruáció és a termékenység nyomonkövetése is ott lesz az elérhető funkciók között.

A Galaxy Ring emellett hozzájárul majd egy új, a Samsung Health alkalmazásban idén bevezetésre kerülő mérés, a My Vitality Score kialakításában, ami az alvás minőségén, a mozgáson, a nyugalmi pulzusszámon és a szívritmus változásán alapul. Ez a funkciót idén még a Galaxy Watch6 okosórák is megkapják, viszont csak azok számára lesz elérhető, akik valamelyik Galaxy S24 telefonnal párosítják az eszközt.

Samsung

A The Verge cikke emellett azt is említi, hogy az okosgyűrű része lesz egy nagyobb ökoszisztémának, ahol több eszközből (pl. okosóra, okostelefon és még ki tudja mi más) érkező információk alapján kaphatunk átfogóbb és pontosabb képet az egészségünkről, és szükség esetén segítséget abban, hogyan tudunk azon javítani.

Hogy a Galaxy Ring mikor, hol és milyen áron kerül forgalomba, arról egyelőre nincs információ, a mi tippünk továbbra is az, hogy a Samsung az idei hajlítható kijelzős telefonokkal (Galaxy Fold6 és Flip6) párhuzamosan dobja piacra az okosgyűrűt, így leghamarabb valamikor a nyáron tudunk majd meg ennél többet az eszközről.

Kapcsolódó
A Samsung Galaxy S24 Ultra új értelmet ad az okostelefon fogalmának
Kinézetre nem sok minden változott a Samsung csúcsmobiljainál, azonban az MI megjelenése és a 7 év szoftveres támogatás igencsak vonzónak tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik