Tech

Olcsó és közel két hétig bírja a Samsung új fitneszkarkötője

Három év szünet után tért vissza a gyártó népszerű aktivitásmérője.

A Samsung utoljára bő három éve, még 2020 szeptemberében dobott piacra fitneszkarkötőt, ez volt a Galaxy Fit2, és egészen mostanáig kellett várni, hogy megérkezzen az utód. A gyártó, bár mindig képviseltette magát a barcelóniai MWC szakkiállításon, nagyobb bejelentésekkel nem készült, hiszen az utóbbi években a Galaxy S-széria aktuális tagjai már jóval az esemény előtt lelepleződtek.

Nem volt ez másképp idén sem, de a gyártó most nagyobb figyelmet szentelt a kiállításnak, hiszen ennek apropóján jelentették be, hogy a Galaxy S24 telefonok után mely mobilok kapják meg az idén debütált mesterséges intelligencia funkciókat, közelről is megcsodálható a Galaxy Ring okosgyűrű és bemutatkozott a Galaxy Fit3 is.

Bár az új eszköz már sokkal inkább hasonlít ehy okosórára, mintsem egy fitneszkarkötőre, de mi azért maradjunk ennél a megnevezésnél. Az eszköz legfontosabb tulajdonsága, hogy kifejezetten olcsón kerül forgalomba (25 ezer forintért vihető haza), és ennek megfelelő hardverrel és funkciókkal lett felvértezve.

A kijelző 1,6 hüvelykes, fényérzékelős AMOLED panellel, a keret alumínium, rajta egy fizikai gombbal, a kialakítás pedig 5 ATM és IP68 minősítést kapott. Az eszközzel több mint 100 különféle testmozgás monitorozható, adott a véroxigénszint-mérés, a pulzusmérés, a lépésszámlálás és az alváskövetés is. Az óra a telefonnal összekapcsolva természetesen jelzi a hívásokat, üzeneteket, értesítéseket, illetve találunk rajta naptárat, időjárás applikációt, médiaverzérlőt és világórát is. Nincs viszont beépített GPS, így önmagában útvonalrögzítésre nem alkalmas, illetve NFC sincs benne, tehát többek között érintéses fizetésre sem használható.

Az akkumulátor 208 milliamperórás, ami a gyártó ígérete szerint közel két hetes, 13 napos üzemidőt biztosít.

A Galaxy Fit3 rózsaszín, szürke és ezüst színben érhető el, és a Samsung nemcsak bejelentette az eszközt, de azonnal elérhetővé is tette: február 26-tól bárki megvásárolhatja, hazánkban is, méghozzá a korábban említett 25 ezer forintos áron.

Kapcsolódó
A Samsung közelről is megmutatta az okosgyűrűjét
Újabb információk láttak napvilágot a Samsung Galaxy Ring okosgyűrűről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik