Tech

Galaxy Ring: tényleg okosgyűrűt készít a Samsung

A gyártó elhúzta a mézesmadzagot az érdeklődők orra előtt.

Ugyan a hét egyértelműen a Galaxy S24 termékcsaládról szólt a Samsungnál, a cég a január 17-ére szervezett Galaxy Unpacked eseményre azért tartogatott egy meglepetést is: hivatalosan is bejelentették a régóta pletykált okosgyűrűt, a Galaxy Ringet.

Samsung Samsung Galaxy Ring, az okosgyűrű.

A dél-koreai vállalat ugyanakkor csak elhúzta a mézesmadzagot az érdeklődők orra előtt, hiszen egyetlen, nem túl jó kivehető képet leszámítva semmilyen lényegi információt nem közöltek az eszközről. Nem derült fény az árára, a megjelenés idejére, de arra sem, hogy mire lesz képes. Annyi bizonyos, hogy a közeljövőben lesz ilyen kütyü, és jó eséllyel a Samsung következő nagy eseményén, az idei Galaxy Z Fold és Z Flip telefonok nyáron esedékes bemutatóján tudunk majd meg többet róla.

Persze sejtések már vannak azzal kapcsolatban, hogy mi várható a kurtán furcsán leleplezett okosgyűrűtől: egy számos érzékelővel felszerelt eszközre lehet számítani, ami olyan információkat fog gyűjteni és továbbítani az okostelefonunkra, mint a napi aktivitás, az edzés közbeni teljesítmény, a pulzus és hasonló egészségügyi adatok, amiket eddig okosórák és okoskarkötők segítségével lehetett mérni.

Hasonló kütyükkel a közelmúltban más gyártók is előálltak (legismertebb talán az Oura), de egyikből sem lett igazán elterjedt sikertermék, és most még az is kérdéses, hogy a Samsungnak vajon sikerül-e népszerűvé tennie egy ilyen megoldást.

Kapcsolódó
A Samsung új csúcstelefonjai ízelítőt adnak a jövőből
A Galaxy S24 széria elsőre nem tűnik nagy előrelépésnek, de szoftveres oldalon már ízelítőt kínál az újabb mobilforradalomból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik