Tech

Bemutatkozott a Honor eddigi legerősebb telefonja

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A kínai gyártó a barcelonai MWC szakkiállítás kezdete előtt, egy exkluzív eseményen mutatta be a fotós képességek terén az égbe magasztalt Magic5 Pro utódját, a Honor Magic6 Pro készüléket.

Habár a Barcelonában évente megrendezett MWC távközlési kiállítás hivatalosan csak február 26-án veszi kezdetét, a Honor már az ezt megelőző napon megalapozta a hangulatot, ugyanis egy exkluzív sajtóesemény keretében bemutatta a tavalyi év egyik legjobb fotózásra szánt okostelefonjának következő generációját, a Honor Magic6 Pro készüléket.

A Huweiről néhány éve levált cég csúcsmodelljének most is egy három egységgel felszerelt kamerasziget díszeleg a hátlapja közepén, ami a tavalyi modelltől eltérően nem csupán kiemelkedik a hátlapból, hanem egy díszes, luxusórákat idéző keretet is kapott.

A HONOR Falcon kamerarendszer egy 50 MP-es széleslátószögű főkamerából (1/1.3″, f/1.4-2.0, 23mm), egy 50 MP-es ultraszéles-látószögű egységből (1/2.88″, f/2.0, 13mm, 122˚) és egy ötszörös optikai, illetve 100-szoros digitális zoomra képes 180 megapixeles periszkópos telefotó egységből (1/1.49″, f/2.6) áll össze. A szakmai függetlenségéről híres DxOMark a bejelentés szerint jelenleg ezt a mobilt tartja a legjobbnak fotózás szempontjából.

A francia tesztlabor 157 pontra értékelte a Magic5 Pro hátlapi kameráit, ami ugyanannyi, mint amennyit a Huawei Mate 60 Pro+ kapott. A cég szerint a DxOMark sztereó hangzás és akkumulátor terén is ezt a mobilt értékelte a legjobbnak.

A gyártó ígérete szerint a készülék sokkal jobban teljesít előnytelen fényviszonyok között is, az 1/1,3 hüvelykes Super Dynamic Falcon Camera szenzorral pedig mintegy 210 százalékos dinamikatartomány-növekedésre számíthatnak a felhasználók. A gyártó emellett külön hangsúlyt fektetett a sportfelvételek és mozgás közben készített fotók elmosódásmentes megörökítésére, amelyre immáron külön gomb is van a Kamera alkalmazásban. A maximális videófelbontás 4K/60fps, az előlapon pedig egy 50 megapixeles autófókuszos szelfikamera és egy 3D-s szenzor kapott helyet.

Szajki Bálint / 24.hu

Nem csak a kamera csúcs

A Honor Magic6 Pro ugyanakkor közel sem csak a kamera tekintetében csúcstelefon: megkapta a jelenlegi legerősebb lapkakészletét, a négy nanométeres gyártástechnológiával készült Snapdragon 8 Gen 3-t. Ezt az Adreno 750 grafikus mag, valamint 12 vagy 16 GB memória egészít ki, kiviteltől függően. A háttértár mérete minimum 256 GB, legfeljebb 1 TB. A Honor látszólag továbbra is ragaszkodik az ívelt, 6,8 hüvelykes, 1280 x 2800 pixel felbontású LTPO OLED kijelzőhöz, amely 1600 nites maximum fényerőre képes.

A gyártó ígérete szerint a képernyő az egyik leginkább szemet kímélő panel a piacon.

Mint azt a bemutatón elmondták, még a tavaly bemutatott Honor 90 készülékre is sikerült rátercelni a természetes fénykörnyezethez igazodó dinamikus fénytompítás technológiája terén: 3840-ről ugyanis 4320Hz-re emelték a kijelző pulzálásának frekvenciáját. Az egyre fejlettebb PWM technológiák alkalmazásával az a célja a gyártóknak, hogy kevésbé legyen megterhelő a szemnek a panel bámulása. Viszonyításképp, a legtöbb csúcstelefon csak 480 és 1000 közötti frekvenciával bír.

A trendeknek megfelelően természetesen a Honor is beépítette a rendszerébe a mesterséges intelligenciát, amelynek funkciói a MagicOS 8.0-ás frissítéssel válnak elérhetővé. A kínai cég emellett bejelentette, hogy egyetlen platformon összeköti iOT-eszközeit, mobiljait és számítógépeit. Ennek részleteiről alábbi cikkünkben olvashat.

A készülék megjelenéséhez sokat hozzáad az üveg hátlap helyett a vegán bőr használata is, Magyarországon a modell fekete és zöld színben lesz elérhető. Végül fontos kiemelni, hogy adott az IP68 szabvány szerinti por- és vízállóság és persze a vezeték nélküli töltés lehetősége is.

Bár a gyártó kettővel ezelőtti, Magic4 Pro készüléke még 100 wattos vezetékes és vezeték nélküli töltéssel büszkélkedett, tavalyra ez jelentősen csökkent: 66 watt volt vezetéken és 50-nel vezeték nélkül. Idén azonban a gyártó nemcsak hogy megnövelte az aksi méretét 5600 mAh-ra, a töltést is feljebb csavarta: a Magic6 Pro 80 wattal tölthető vezetéken és 66-tal vezeték nélkül.

A csúcskategóriás készülék árazásánál sajnos a tavalyinál is vastagabban fogott a gyártó ceruzája, 530 ezer helyett ugyanis idén már 550 ezret kell kicsengetnie a vásárlóknak.

A gyártó azonban február 26 és március 10 között egy kéthetes, előrendelőknek szánt kedvezmény keretében 80 ezer forintos azonnal beváltható kupont ad ajándékba, amivel 470 ezerért haza lehet vinni a készüléket. A készülék március 11-én kerül a magyar boltok polcaira, az első 3 hétben pedig egy HONOR Pad 8 tabletet adnak a vásárlóknak ajándékba.

Kapcsolódó
Nincs miért szégyenkeznie a Honor csúcstelefonjának
A Honor Magic5 Pro drága, cserébe viszont nem kell kompromisszumokat kötnünk használat közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik