Tech

Elképesztő fejlesztés jön a Honor kütyüire

Lányi Örs / 24.hu
Lányi Örs / 24.hu
A 2024-es barcelonai MWC kiállítás kezdete előtt a Honor nemcsak a Magic6 Pro okostelefonról, hanem a gyártó eszközeit összekapcsoló, megújult MagicOS rendszerről is lerántotta a leplet.

A Honor az éves, barcelonai MWC távközlési kiállítás kezdete előtt, egy exkluzív sajtóeseményen jelentette be legújabb csúcskészülékét, a Magic6 Prót. Az eseményen nemcsak az új kütyüről, hanem egy új, mesterséges intelligencia alapú felhasználó felületről is lerántották a leplet, amely George Zhao vezérigazgató szerint olyan ökoszisztémát teremt a Honor eszközök között, mint amely az Apple kütyük között áll fenn, ám még ennél is könnyen kezelhetőbbet.

A MagicOS 8.0 sorszámú frissítésének bevezetése számos izgalmas, új funkciót tartalmaz. 

Ilyen például a hétköznapok során igen hasznosnak tűnő Magic Portal, amely a gyártó platformszintű mesterséges intelligencia képességeinek erejét kihasználva képes megérteni és értelmezni a felhasználók üzeneteit és viselkedését. A MagicLM nyelvi modellre támaszkodó fejlesztés célja, hogy lecsökkentse a felesleges koppintásainak számát és az alkalmazások közötti ugrálással töltött időt.

Így például egy eseménymeghívót tartalmazó üzenet elemzésekor a rendszer automatikusan átirányítja a felhasználót a Naptár alkalmazásba, és segít az időpont elmentésében, vagy szövegkörnyezettől függően épp a megfelelő időpont kiválasztásában. A bejelentés szerint ehhez mindössze annyit kell tennie a felhasználónak hogy lenyomva tartja és elhúzza a kívánt elemet. Ezt követően továbbíthatjuk az üzenetet vagy fotót e-mailben, lementhetjük jegyzetként, stb.

A Honor intelligens asszisztensébe is beépítették az MI-t, így hangutasítás alapján képes nekünk fotót vagy videót generálni. A gyártó kiemelte, az adataink biztonságát illetően sem kell izgulnunk, ugyanis a privát adataink egyáltalán nem hagyják el az eszközünket.

Lányi Örs / 24.hu

Tablet, mobil, laptop – összekapcsolva

Az Android 14 alapokon nyugvó MagicOS 8.0-val bemutatkozik a Honor MagicRing Connectivity Engine is, amelynek segítségével a felhasználók könnyedén megoszthatják és szinkronizálhatják az anyagokat Honor eszközeik között, így biztosítva a könnyű hozzáférést az egy hálózaton lévő kütyükhöz.

Ennek köszönhetően egy mozdulattal át lehet húzni az alkalmazásokat a telefonról a számítógépére, ahol így közvetlenül válaszolhat az üzeneteire. A MagicRing lehetővé teszi az okostelefon kamerájának valós idejű megosztását Honor táblagépekkel vagy laptopokkal, így a Magic6 Pro kamerája webkameraként használható más Honor eszközökhöz.

A gyártó ígérete szerint az operációs rendszer frissítésénél fontosnak tartották, hogy kézzel, hanggal, illetve pusztán a szemünkkel is irányítani lehessen a készüléket.

Ennek eredménye a szintén a MagicOS 8.0-val debütáló Magic Capsule funkció, amely a szemünk lekövetésével képes kibontani a képernyő tetején felugró értesítéseket. Végül pedig érkezik az AI Privacy Call 3.0 is, amely telefonálás közben dinamikusan állítja az eszköz hangerejét, a felhasználó környezetének megfelelően. Ez biztosítja, hogy a beszélgetések bizalmasak maradjanak, és a közelben tartózkodó személyek ne hallgathassák ki azt.

A bejelentés tehát azt jelenti, hogy az Apple és a Xiaomi (az autókat, iOT-eszközöket és okoskütyüket összekapcsoló HyperOS révén) után a Honor is egy teljesen önálló ökoszisztémát kínál a felhasználói számára. Ennek célja, hogy leegyszerűsítsék a különböző okoseszközök, a telefonok, a tabletek és a laptopok közötti fájlátvitel, növelve a felhasználói élményt.

Ennek szellemében a Honor a Magic6 Pro okostelefon mellett a MagicBook Pro 16, mesterséges intelligenciával felszerelt laptopról és a Honor Magic V2 RSR, Porsche Designnal ellátott hajtogatható kijelzős mobilról is lerántotta a leplet a barcelonai MWC kiállítás előtt.

Kapcsolódó
Bemutatkozott a Honor eddigi legerősebb telefonja
A barcelonai MWC távközlési kiállítás előtt leleplezett Honor Magic6 Pro március 11-én kerül a magyar boltok polcaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik