Tech

Komoly újításokat hozhat az iOS 18

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Apple szokásához hűen várhatóan szeptemberben adja ki operációs rendszerének legújabb változatát, találgatások azonban már most is akadnak szép számmal. A fejlesztői béta-változat már a júniusi WWDC-eseményen elérhetővé válhat, az Apple-ről rendre jó információkkal bíró Mark Gurman pedig meg is osztotta a legfontosabb fejlesztéseket – írja a Macrumors.

Mint ismert, az Apple tavaly novemberben hosszú évek küzdelme után végre beadta a derekát az Európai Uniónak, melynek eredményeként 2024-től az iPhone-ok is támogatni fogják az RCS üzenetküldést, a legtöbb androidos készülék által használt üzenetküldési szabványt. Ennek eredményeként lehetőség nyílik nagyobb felbontású fényképek, videók és hangüzenetek továbbítására wifin keresztül az iPhone és Android készülékek között.

Emellett biztonságosabb lesz a platformok közötti SMS-ezés, és leegyszerűsödik a csoportos beszélgetések kezdeményezése is.

A másik nagy újítás a generatív mesterséges intelligencia beépítése lehet a Siri intelligens asszisztensbe. Gurman szerint az Apple a Samsunghoz hasonlóan számos alkalmazásába be fogja illeszteni az MI-asszisztensét, így könnyebb lesz a keresés, az üzenetküldés és a jegyzetelés is. A The Information szerint lehetővé tenné a felhasználók számára az összetett feladatok automatizálását is, amely funkció mélyebb integrációt jelentene a Shortcuts alkalmazással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik