Tech

71 százalékkal csökkent az X értéke, mióta Elon Musk átvette

Michael M. Santiago / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Michael M. Santiago / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Fidelity vagyonkezelő szerint 71,5 százalékot veszített az értékéből az X, mióta Elon Musk 2022 októberében felvásárolta – írja az Insider.

Az üzletember 44 milliárd dollárt fizetett az akkor még Twitter néven ismert vállalat átvételéért.

Nem ez az első alkalom, amikor a Fidelity értékcsökkenést jelentett be. A cégnek is van részesedése, a 2022. októberi felvásárlás óta pedig rutinszerűen mérsékelte X-részvényei értékét. Májusban a Fidelity a vállalat értékét már csupán 15 milliárd dollárra becsülte.

2023 kifejezetten rázós volt az X-nél a hirdetői kapcsolatokat tekintve, júliusban Musk egy X-posztban azt mondta, hogy a cég nehéz pénzügyi helyzetben van a drasztikus hirdetési csökkenés miatt. „Még mindig negatív a pénzáramlásunk, a reklámbevételek mintegy 50 százalékos visszaesése és a súlyos adósságteher miatt” – írta akkor a milliárdos.

Novemberben egyes cégek, így az Apple, a Disney és az IBM visszavonták hirdetéseiket az X-ről, miután Musk igazat adott egy felhasználónak, aki azzal vádolta a zsidókat, hogy gyűlölik a fehér embereket. Musk később bocsánatot kért az antiszemita-gyanús posztért, de a hirdetőket továbbra is becsmérelte, amiért bojkottálják a cégét, zsarolással vádolva őket.

Musk később elismerte, hogy a hirdetők bojkottja végezhet a vállalattal, ám ekkor is egyedül a hirdetőket tette felelőssé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik