Tech

Próbálta már a Messenger legújabb trükkjét?

Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Nem váltja meg a világot, de sokan fognak örülni a szerkesztés funkciónak.

A napokban élesedett a Messenger üzenetküldő alkalmazás legújabb trükkje, aminek elsősorban azok fognak örülni, akik nagyon nem szeretik, ha hiba kerül a begépelt szövegeikbe. Az új funkció lehetővé teszi, hogy rövid ideig módosítsuk a már elküldött üzeneteket (eddig a törlés lehetett megoldás), a lehetőség ráadásul egyaránt elérhető a böngészős verzióban, illetve az okostelefonos alkalmazásban.

Messenger üzenet szerkesztése böngészőben

Böngészőben a szerkesztés lehetősége elérhető akkor is, ha a Facebookon belül használjuk a chatet, illetve úgy is, ha a különálló Messengerben üzengetünk.

A módosításhoz nem kell mást tenni, mint rákattintani az elküldött szöveg melletti szendvics menüpontra (három függőleges pötty), majd kiválasztani a Módosítás opciót. Ekkor szerkeszthetővé válik a már bepötyögött üzenet, és ha megvagyunk a javítással, a jobb oldali pipát megnyomva átalakul a módosított szöveg.

Ezt perszi külön jelzi a chat: a szövegbuborék felett megjelenik a Szerkesztve felirat, viszont tapasztalataink szerint a fogadó fél nem tudja visszanézni, mit változtattunk.

A böngészős Messengerben így választható ki a Módosítás opció.

Messenger üzenet szerkesztése alkalmazásban

Az okostelefonos alkalmazásban mindez úgy működik, hogy hosszan meg kell érinteni a szerkeszteni kívánt szövegrészt, mire megjelenik a menü, amiben szintén kiválasztható a Módosítás opció. Itt ugyanígy átírható a szöveg, majd a jobb oldali pipa megérintésével megjelennek a fogadó félnél a változtatások.

Ami fontos, hogy az elküldött üzenetek törléséhez hasonlóan itt is mindössze pár perc áll rendelkezésünkre, hogy szerkesszük a mondandónkat, tehát órákkal, napokkal és régebben küldött szövegek módosítására nincs lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik