Tech

Idén is az új iPhone-ok érdekelték leginkább a magyarokat

Dilara Irem Sancar / ANADOLU via AFP
Dilara Irem Sancar / ANADOLU via AFP
A Google kiadta 2023-as keresési statisztikáit.

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen személyekre, eseményekre és fogalmakra kerestek rá leggyakrabban a felhasználók, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit. A Year in Search oldalon a globális listák mellett az egyes országok eredményeit is meg lehet nézi, derül ki a cég közleményéből.

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között hazai és nemzetközi találatok is szerepeltek, dobogós helyezett lett például az idei év két nagy riválisa, az Oppenheimer és a Barbiefilm, de előkelő helyen végzett a Hazatalálsz című magyar sorozat, valamint a Sztárbox és a Nyerő Páros televíziós műsorok is.

A közkedvelt elektronikai eszközök piacát 2023-ban is az iPhone-termékek uralták, mögöttük egyedül a Honor 90 fért fel a listára.

A videójátékok közül a Stumble Guys és a Hogwards Legacy került ki győztesen, míg a Game Awardson a 2023-as év játékának választott Baldur’s Gate 3 a harmadik helyre csúszott be, a Starfield előtt.

Legnépszerűbb sporteseménynek az Atlétikai Vb és labdarúgó Eb selejtezője bizonyult, utóbbi esetén a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat.  A Google adatai szerint a legkeresettebb hírességek esetében kis meglepetést okozva Azahriah került az élre, akit Eszenyi Enikő követett szorosan. Sokaktól búcsúznunk is kellett idén, Suhajda Szilárd és Matthew Perry csak néhány a leggyakrabban keresett személyek közül.

25 év legfontosabb keresései

Mivel a techóriás idén ünnepelte a 25. születésnapját, annak is utánanéztek, hogy az elmúlt negyed évszázadban hogyan alakultak a keresési trendek. A legkeresettebb frontember nem meglepő módon Freddy Mercury lett, míg a performansz és a divatikon díjat Beyoncé és Rihanna kapta.

Tudósok közül Albert Einstein, zongoristák közül Frédéric Chopin késztette leginkább keresésre az embereket, míg a női festők közül Frida Kahló nevét pötyögték be a legtöbben. A legnépszerűbb felfedezés a DNS volt, míg a leghíresebb szuperhős díja Pókembert illeti. Végül pedig bizonyára a 2022-es film sikere is hozzátette, de a Barbie lett a legkeresettebb játék a kereső történetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik