Tech

Végre megoldották: Androidon is elérhetővé vált az iMessage-élmény

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Nemrég még úgy tűnt, hogy a Nothing lesz az a cég, akinek sikerül megoldania, hogy androidos mobilokon is elérhető legyen az iMessage-élmény, azonban egy komoly hiba miatt inkább eltüntették az appot az alkalmazásboltból. Most azonban úgy tűnik, a Beeper Mini alkalmazásnak tényleg sikerült megugrania az évtizedes akadályt – írja a Verge.

A Beeper vállalat vezetője, Eric Migicovsky elmondása szerint egy 16 éves fejlesztő vezette rá őket a megoldásra. Az app működése viszonylag egyszerű: a program megnyitása után átnézi az összes SMS-t, és kitalálja, hogy melyek azok, amelyek iMessage-felhasználóktól származnak. Ezt követően átkapcsolja azokat kék buborékos beszélgetésekre, így a másik félnek nem fog többé feltűnni, hogy nem iPhone-t használsz. Az átváltás csoportos beszélgetések esetében is működik.

A legtöbb iMessage-et imitáló alkalmazás egy felhőben tárolt Mac-en keresztül továbbítja az üzeneteket, ez azonban komoly biztonsági problémákat vet fel, mint azt nemrégiben a Sunbird és a Nothing Chats esetében is láthattuk. Ezzel szemben a Beeper Mini fejlesztői kitalálták, hogyan lehet regisztrálni egy telefonszámot az iMessage-ben, üzeneteket küldeni közvetlenül az Apple szervereire, és azokat natívan az alkalmazáson belül visszaküldeni a telefonra.

Fontos kiemelni, hogy a Beeper nem látja az üzeneteket, a kontaktokat és a jelszavakat, így jelen tudás szerint biztonságosnak mondható. 

Az induláskor a szolgáltatás havi 2 dollárba kerül, és csak az iMessage-hez nyújt hozzáférést. Arra a kérdésre, hogy az Apple vajon mit fog szólni a fejlesztéshez, Migicovsky azt mondta, nem hinné, hogy komoly probléma lenne belőle. A Beeper Mini hamarosan elhagyja a Mini nevet, és az iMessage mellett a WhatsApp, a Messenger és a Signal felületét is egy appon belül lehet majd elérni. Ugyanakkor az alkalmazás egyelőre nem támogatja az SMS-t és az RCS-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik