Tech

A Telekom is beszált a használt, de olcsó(bb) mobilok értékesítésébe

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Újabb hazai szereplő kínál biztos forrásból származó használt mobilokat.

Felpörgött itthon a felújított, vagyis az úgynevezett refurbished okostelefonok piaca: tavaly a Rejoy jelent meg a hazai piacon, nemrég pedig az Euronics jelentette be, hogy beemelte a másodkézből származó, jóárasított iPhone modelleket a kínálatába, most pedig az egyik legnagyobb hazai szolgáltató, a Telekom állt elő ilyen lehetőséggel: október 2. óta használt telefonok is elérhetők a vállalat webshopjában.

Telekom

A készülékek a Telekom állítása szerint típustól függően közel 56 műszaki teszten esnek át, ha ha szükséges, cserélik az erre szoruló alkatrészeket, biztosított az adattörlés, a szoftverfrissítés és a fertőtlenítés is. Az elérhető felújított készülékek kivétel nélkül A+ prémium minősítésűek, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy új állapotúak, legrosszabb esetben is csak minimális esztétikai hibával rendelkeznek, az akkumulátor kapacitása pedig minimum 85 százalékos.

A megvásárolt készülékek mellé minden esetben jár töltőfej és kábel, illetve a szolgáltató minden telefonra egy év kellékszavatosságot vállal. Ez, a garanciával vagy jótállással ellentétben csak olyan hibákra vonatkozik, amik már a vásárlás pillanatában is fennálltak, de a vásárlónak ekkor még nem volt tudomása róla, tehát csak a rendeltetésszerű használat során derülhetett ki. A kellékszavatossági igényt kizárólag a vásárlást igazoló számlával lehet érvényesíteni.

Kapcsolódó
Így lehet iPhone 13-ja garanciával 300 ezer forint alatt
Itthon is megjelent a felújított telefonokat kínáló ReJoy, mi pedig megnéztük, mit kap a vásárló a pénzéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik