Tech

Újabb nagy szereplő kínál itthon olcsó, de használt almás telefonokat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Már az Euronicsnál is vásárolhatók használt, de jó állapotú iPhone modellek.

A használt telefonok újraértékesítése hazánkban sem újdonság, de tavaly kicsit átrendeződtek az erőviszonyok, mikor belépett a magyar piacra a Rejoy, ami úgynevezett refurbished, azaz felújított telefonokat árul. A vásárlók olyan készülékekre csaphatnak le, amiket korábban más már használt. Ami ezeket a mobilokat megkülönbözteti az online piactereken vagy a sarki mobilos boltban vásárolt hasonló eszközöktől, hogy a Rejoy csak szakszerűen átvizsgált telefonokat kínál, továbbá 12 hónap garanciát és 30 napos visszavásárlást biztosít az ügyfeleinek.

Talán nem meglepő, de a vadiúj készülékek sokszor elképesztően magas árai miatt (elég csak egy pillantást vetni arra, mennyit kérnek az új iPhone modellekért) hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés a jó állapotú, sokszor hibátlan refurbished készülékek iránt, és erre a piacra lépett be új versenyzőként az Euronics: az áruház webshopja nemrégiben jó állapotú, használt készülékekkel bővült.

A jelenleg elérhető készülékek korábbi iPhone modellek, amik az eredeti áruknál 30-40 százalékkal alacsonyabb áron érhetők el. A cég közleménye szerint a beszállító partnerek által ellenőrzött és bevizsgált készülékekről van szó, amire az Euronics szavatosságot vállal, legalábbis az olyan hibákra, amik feltehetően már az áru átadásakor fennálltak, és a vásárlás időpontjától számítva egy éven belül jelentkeznek.

A cég távlati tervei között szerepel továbbá, hogy az Apple készülékei mellett más gyártók modelljei is megjelenjenek a kínálatukban, illetve dolgoznak azon is, hogy legyen lehetőség készülékbeszámításra.

Kapcsolódó
Így lehet iPhone 13-ja garanciával 300 ezer forint alatt
Itthon is megjelent a felújított telefonokat kínáló ReJoy, mi pedig megnéztük, mit kap a vásárló a pénzéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik