Tech

Horror áron lesz a Resident Evil 4 az iPhone 15-re

Capcom
Capcom
Fizetnél hatvan dollárt egy mobiljátékért?

Az Apple szeptember 12-én jelentette be az iPhone 15 széria érkezését, és a szeptember 22. óta kapható termékcsaládról kiderült, hogy az iPhone 15 Pro és Pro Max modellekbe olyan chip került, ami képessé teszi őket olyan, eredetileg konzolra és PC-re szánt játékok futtatására, mint az Assassin’s Creed Mirage, a Death Stranding, a Resident Evil Village vagy éppen a Resident Evil 4 nemrégiben felújított verziója.

A három nanométeres gyártástechnológiával készült A17 Pro lapkák igazi erőművé teszik a Pro készülékeket, ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon ki szeretne játszani ezekkel a programokkal egy telefonon, amit csak tovább erősít az árazás.

Kiderült ugyanis, hogy a Resident Evil 4-ért például 60 dollárt kell majd kicsengetni az iPhone 15 Pro és Pro Max tulajdonosoknak.

Bár tény, hogy az említett játék AAA-kategóriás program, ami PC-re és konzolra is hasonló áron elérhető, de a telefonra készülő játékok a legritkább esetben szoktak ennyibe kerülni, és hiába beszélünk portról, a nagyjából 22 ezres árcédula azért sokaknak elég erős lehet egyetlen mobiljátékért. A Resident Evil 4 esetében a kért összegen az szépít valamennyit, hogy vásárlás esetén az Apple fiókon keresztül a játék elérhető lesz a kompatibilis iPad és Mac gépekre is – a fő feltétel itt az M1 processzor.

Kapcsolódó
Mennyibe kerül manapság játszani?
PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik