Tech

Az LG új képernyője tökéletes megoldás egy nem létező problémára

LG
LG
Itt a bőröndbe épített kijelző, amit vihetünk magunkkal bárhová.

Az dél-koreai LG-re mindig lehet számítani, ha különleges kijelzőkról van szó: néhány éve elkészítették a nappalikba szánt feltekerhető OLED kijelzőt, az idei CES kütyüexpón pedig bemutatták a vezeték nélküli okostévéjüket. Berlinben szeptember 1-én vette kezdetét az IFA, Európa legnagyobb tech szakkiálllítása, és a dél-koreai gyártó erre az eseményre is tartogatott egy különlegességet: a hordozható StanbyME Go (27LX5 modell) interaktív kijelzőt, ami egy bőröndbe építve kapott helyet.

A feltekerhető tévé lenyűgöző volt, a vezeték nélküli jelfogadásra képes kijelző létező igényekre ad választ, ugyanakkor az LG bőröndös újdonságára nehéz magyarázatot találni. A gyártó szerint a StanbyME Go filmnézéshez, játékhoz vagy más tevékenységhez is kitűnően alkalmas, beltéren és kültéren egyaránt használható, a készülék hordtáskájába épített akkumulátornak köszönhetően pedig akár 3 óra üzemidőt biztosít. A kicsinek nem nevezhető hordtáskában a képernyő mellett robusztus hangszóróknak, egy távirányítónak és még tápkábelnek is jutott hely.

Galéria
Birkás Péter / 24.hu

A 27 hüvelykes kijelző három módon használható: a bőröndöt felnyitva adott az asztal-szerű, fekvő pozíció, ilyenkor digitális társasjátékok, például sakk játszható az eszközön, de az LG közleménye szerint ebben a helyzetben akár a nosztalgikus zenehallgatás élményét megidéző virtuális lemezjátszóként is funkcionálhat.

Emellett a képernyő kiemelhető a tárolóból, és használható vízszintes és függőleges módban is. A kijelző érintésérzékeny, és saját operációs rendszerének, a webOS-nek hála csatlakoztatható iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokhoz is.

LG

Mindez alapvetően jól hangzik, maga az eszköz még jól is néz ki, de felmerül a kérdés, hogy mégis mi értelme van, hiszen az összes felsorolt funkciót ellátja egy laptop, de akár egy táblagép is, miközben az említett eszközök jóval többre képesek, mint a StanbyME Go. A 27 hüvelykes méret persze olyan tulajdonság, amivel a hordozható számítógépek és a tabletek nem rendelkeznek, ugyanakkor ez még aligha magyarázza az eszköz létezését. Ahogy egy Twitter-felhasználó elmésen megjegyezte, az LG extravagáns újdonsága tökéletes megoldás egy nem létező problémra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik