Tech

Megszűnik a Messenger népszerű változata

Mateusz Slodkowski / SOPA Images / LightRocket via Getty Images
Mateusz Slodkowski / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Megszűnik a Messenger Lite, a Facebook üzenetküldő alkalmazásának alacsonyabb rendszerigényű, kevesebb mobilinternetet használó változata – írja a 9to5Google. Azok számára, akik korábban nem használták az applikációt, más most sem elérhető a Google Play Áruházban, a meglévő felhasználók azonban még szeptember 18-áig használhatják.

A Messenger Lite-ot még 2016-ban jelentette be a Facebook, a kevesebb funkcióval rendelkező, de kisebb tárhelyet foglaló alkalmazás lényege az volt, hogy a gyengébb androidos készülékekkel rendelkezők számára is elérhető legyen az üzenetküldő.

A Messenger Lite felhasználóit már teljesképernyős üzenet figyelmezteti az applikáció megszűnésére, amely azt javasolja nekik, töltsék le a Messengert, ha folytatni akarják a chatelést. Az alkalmazást feltehetőleg azért törlik el, mert az okoseszközök világszerte egyre erősebb hardverekkel rendelkeznek, amelyek mindegyike gond nélkül tudja futtatni a Messengert, így feleslegessé válik az alacsonyabb rendszerigényű változat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik