Tech

Megvan az új Sony „kézikonzol”, a PlayStation Portal ára

SIE
SIE
Itt vannak a legújabb kiegészítők a PlayStation 5 konzol mellé.

Még idén megjelenik, és Európában 220 euróba (~85 ezer forint) fog kerülni a PlayStation Portal – olvasható a hivatalos PlayStation blogon.

A korábban Projekt Q néven ismert eszköz külsőre egy kézikonzolra hasonlít, de aki arra számít, hogy olyasmi gépet kap, mint a Nintendo Switch vagy a ROG Ally, az csalódni fog. A PlayStation Portal nem képes önállóan játékok futtatására, csupán egy kiegészítő, méghozzá a PlayStation 5 konzol mellé, ami lehetővé teszi, hogy a gépre telepített játékokat streamelhessük az otthoni vezeték nélküli hálózaton keresztül.

A PlayStation Portal egy 8 hüvelykes, 1080p felbontású, 60 Hz-es képfrissítésre képes kijelzővel rendelkezik, illetve megkapta a PS5 mellé járó DualSense kontroller minden funkcióját, beleértve az adaptív ravaszokat és a haptikus visszajelzést is.

Az eszköz lényege ugye az, hogy akkor is lehessen játszani a PS5 konzolon lévő játékokkal, ha mondjuk a tévé foglalt – mert apa éppen meccset néz, vagy épp adják a család kedvenc szappanoperáját. A Sony ígérete szerint az átjárás zökkenőmentes lesz a két eszköz között, de a PSVR2 mellé készült, illetve a PlayStation Plus szolgáltatás keretében a felhőből streamelt játékokat ez az eszköz nem támogatja.

A PlayStation Portal mellett a Sony bejelentett további két kiegészítőt is: az egyik a Pulse 3D fejhallgató utódja, Pulse Elite néven (150 euró), míg a másik egy fülhallgató, ami a Pulse Explore (220 euró) nevet kapta. Utóbbi teljesen új termékkategória, dupla mikrofonnal, mesterséges intelligenciával megtámogatott zajszűréssel és veszteségmentes hanggal. A két új eszköz különlegessége továbbá, hogy a gyártó ígérete szerint olyan egyedi meghajtókkal (planar magnetic driver technology) szerelték fel őket, amik prémium kategóriás hangminőséget biztosítanak a felhasználóknak.

Kapcsolódó
Mennyibe kerül manapság játszani?
PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik