Tech

A Disney+ is véget vet a jelszómegosztásnak

Disney
Disney
A Netflix előfizetői bázisa nőtt a lépés után, így nem meglepő, hogy a Disney is lecsap azokra, akik megosztják mással az előfizetésüket.

A Netflix után már a Disney+ is azt tervezi, hogy véget vet a jelszómegosztásnak, tehát annak a gyakorlatnak, hogy egyetlen előfizetést több háztartásban is használnak.

Erről Bob Iger, a Disney ügyvezetője beszélt, miután nyilvánosságra hozták a vállalat harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit. Iger úgy fogalmazott, hogy

aktívan keresik a megoldást a fiókmegosztásra.

Hogy ez a gyakorlatban mikor fog megvalósulni, arról egyelőre nincs pontos információ, de 2024 előtt jó eséllyel nem kerül rá sor, ugyanakkor az biztos, hogy a cég ehhez igazodva még idén megváltoztatja a felhasználási feltételeket – ahogy azt az HBO Max is tette nem is olyan régen. Az ügyvezető ugyanakkor utalt rá, hogy a jelszómegosztás megszüntetése prioritás a vállalat számára, hiszen ahogy Iger fogalmazott: „úgy gondoljuk, hogy ezzel van lehetőség arra, hogy segítsünk a vállalkozásunk növekedését”.

A Mickey egeres cég viszont nemcsak ebben látja a növekedés lehetőségét, hiszen az USA-ban ismét növelni fogják az előfizetés díját: 2023. október 12-től a mostani 10,99 dolláros ár helyett már 13,99 dollárt kell majd fizetni a reklámmentes csomagért.

Hogy Európában és a világ más részein várható-e növekedés, arról most még nincs hivatalos információ (jelen állás szerint itthon egyelőre marad a havi 2490 forintos díj), az viszont már biztos, hogy november 1-től Európa egyes régióiban is elérhetővé válik a mostaninál valamivel olcsóbb, de hirdetéseket is tartalmazó csomag. Magyarország ugyanakkor nem szerepel azon a listán, ahol elérhetővé válik ez a lehetőség.

Kapcsolódó
Itthon is véget ér a Netflixes jelszómegosztás
Hamarosan levelet kapnak a fiókukat másokkal megosztó Netflix-felhasználók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik