Tech

A Netflix után az HBO Max is megszüntetheti a jelszómegosztást

Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Netflix május 23-án jelentette be, hogy a világ több országához hasonlóan itthon is megszünteti a jelszómegosztás lehetőségét, azaz egyetlen előfizetéssel több – egymástól távol élő – ember már nem tudja használni a szolgáltatást. Habár a bevezetésnek nagy volt a negatív visszhangja az előfizetők körében, de a számok azt mutatják, hogy a stratégia bevált, ugyanis a cég május 26-án és május 27-én közel 100 ezer napi regisztrációt szerzett, és ez a szám meghaladja a Covid-lezárások kezdetén megváltott Netflix-regisztrációk számát.

A HWSW cikke szerint a legnagyobb streaming-szolgáltató példáját követheti az HBO Max is, legalábbis erre utalnak a frissen közzétett, július 13-ával életbe lépő felhasználási feltételek, aminek az egyik legfigyelemreméltóbb módosítása, hogy immár foglalkozik az úgynevezett „háztartáson kívüli fiókmegosztással”, és az erre vonatkozó fejezet így fogalmaz:

Bármikor megváltoztathatjuk az egyidejű streamek maximális számát és/vagy korlátozhatjuk az Ön által használható eszközök számát, beleértve a háztartáson kívüli fiókmegosztás hatásának korlátozását, vagy ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy visszaéltek HBO Max-fiókjával

Mindez még nem jelenti automatikusan azt, hogy július 13-tól az HBO Max is korlátozza a jelszómegosztást, de a frissített szöveg már megágyazhat annak, hogy a Netflix – sikeres – akcióját követően a szolgáltatás mögött álló cég véget vet a fiókmegosztásnak.

A Warner Bros. Discovery hazai illetékese ugyanakkor úgy nyilatkozott a HWSW-nek, hogy, nem tud róla, hogy a fiókok párhuzamos, háztartáson kívüli használatát a közeljövőben korlátozná az HBO Max, illetve ilyen lépés akár a most átalakult amerikai platformon napirenden lenne. Ez persze szintén nem jelenti azt, hogy a közeljövőben ne lenne bevezethető egy ilyen korlátozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik