Tech

Hamarosan itthon is elérhet mindenkit a netflixes jelszómegosztás tiltása

Nikos Pekiaridis / NurPhoto / AFP
Nikos Pekiaridis / NurPhoto / AFP

A Netflix szerint nagyon bejött a jelszómegosztás visszaszorítását célzó tervük: a napokban közzétett második negyedéves jelentés szerint 5,9 millió új előfizetőt szereztek világszerte – írja a Verge.

A streamingóriás jelezte, mivel az eredmények pozitívak, az összes fennmaradó országban felgyorsítják a jelszómegosztás tiltásának bevezetését. Magyarországon már korábban is jelezték a felhasználóknak, hogy hamarosan megszűnik a megosztás lehetősége, azonban a direkt tiltásra még nem minden esetben került sor.

A bejelentés alapján azonban ez hamarosan megváltozik, a megosztott profilok 990 forint/hó plusz összegért tudják majd tovább használni  az előfizetést.

A Netflix szerint minden érintett régióban megugrott a bevételük mértéke, az új feliratkozások száma pedig meghaladja a lemondásokét. Mivel egyre több az új fiók, valamint a fiókokhoz hivatalosan hozzárendelt profil, a Netflix pénzügyi vezetője, Spencer Neumann jelezte, nagy valószínűséggel nem lesz szükség egyhamar áremelésre.

Az óriásvállalat 8,2 milliárd dolláros (2774 milliárd forintos) bevételt ért el a negyedévben, ami azt jelenti, hogy másfél milliárd dollárral (507 milliárd forinttal) többel gazdálkodhat, mint azt a korábbi becslések jelezték. Ez azt is jelenthetné, hogy még több új sorozatba vágnak bele, és felpörgetik a folytatások forgatását, azonban a színészek és írók sztrájkja miatt erre vélhetően egyhamar nem lesz esély.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik