Tech

Nagyon bejött a Netflixnek a jelszómegosztás szigorítása

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Régóta lehetett már hallani arról, hogy a Netflix le akar csapni a jelszavukat másokkal megosztó felhasználókra, néhány hónapja pedig el is kezdték bevezetni a szigorítást. Ennek eredményeként Magyarországon az előfizetési díj mellett 990 forint/hó plusz összegért tudják tovább használni a megosztott profilok az előfizetést.

Bár eleinte nagy volt a felháborodás a fogyasztók részéről, egyelőre úgy tűnik, hogy a vállalat jól kalkulált a tiltás bevezetésekor.

Az Antenna piackutató cég új jelentése szerint a Netflix május 26-án és május 27-én közel 100 ezer napi regisztrációt szerzett, mindössze néhány nappal azután, hogy a streaming-óriás bejelentette az előfizetőinek, hogy megkezdte a jelszómegosztás visszaszorítását – írja a TechCrunch.

A bejelentéssel egy időben az Antenna azt is megállapította, hogy a streaming szolgáltatás napi átlagos regisztrációs száma 73 ezer volt naponta, ami 102%-os ugrás a korábbi 60 napos átlaghoz képest.

Ez a szám meghaladta a Covid-lezárások kezdetén megváltott Netflix-regisztrációk számát.

Természetesen a szigorítás miatt megugrott a leiratkozások száma is. A vállalat azonban számított erre, és abban bízik, csak rövid emelkedésről lesz szó. A streamingóriás korábbi becslései szerint több mint 100 millió háztartás osztja meg másokkal a fiókját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik