Tech

Veszélyes lehet még az iOS 17 telepítése

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Apple júniusi eseményén a rengeteg új kütyü mellett bejelentette az iOS 17-et, az iPhone-ok operációs rendszerének következő verzióját. Bár a frissítés csak az év későbbi szakaszában jelenik meg az összes felhasználó számára, a vállalat unortodox módon, néhány nappal a bemutató után mindenki számára letölthetővé tette a fejlesztői bétaverziót. Ez azonban rengeteg veszélyt hordoz magában – írja a Slashgear.

A sok új funkció persze csábító: az iOS 17-tel debütál többek között a zárolt panel okosképernyővé történő alakítása, az üzenetrögzítőt felturbózó szöveges leiratkészítési lehetőség, és a FaceTime-on történő videós üzenethagyási opció is. Ennek ellenére, ha csak egy iPhone-unk van, amit a hétköznapok során használunk, és amin fontos adatok, képek, videók vannak, érdemes elkerülni a telepítést.

A legfőbb ok erre az, hogy minden béta szoftver hibás, lévén a fejlesztők még finomítgatják az új funkciókat.

Ez idő alatt rengeteg apróbb hibára bukkanhatnak, amelyeket később, frissítések által javítanak. Néha viszont lassan kerül sor ezekre a korrekciókra: az iPhone 14 egyes példányainál megfigyelhető volt a gyors merülés, korábban pedig a megszakadó telefonhívások, és a hibás Wi-Fi csatlakozás is fejtörést okozhattak a felhasználóknak.

Ha mégsem tudja kivárni a hivatalos operációs rendszer megjelenését, érdemes kivárni, míg megjelenik az iOS 17 nyilvános béta verziója. A rendszer ezen verziója valószínűleg már kiküszöbölte a legsúlyosabb problémákat, és bár még mindig előfordulhatnak problémák, azok valószínűleg nem lesznek olyan súlyosak, hogy eltüntessék az adatait, vagy tönkre tegyék a mobilját. Erre egyébként az Apple is felhívta a figyelmet az iOS 17 béta bemutatásakor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik