Tech

Kiszivárgott, mennyibe kerülhet a PlayStation új „kézikonzolja”

SIE
SIE
A Microsoft szellőztette meg, nagyjából mennyit kérnek majd a Project Q néven ismert eszközért.

A Sony még május végén leplezte le, hogy a mgeboldogult PS Vita után újabb kézi eszközön dolgozik: a Project Q néven bemutatott kütyü egy PlayStation 5-ös DualSense kontroller és egy 1080p felbontásra képes kijelző szerelemgyereke, ami nem hagyományos kézikonzol, hiszen a jelenleg elérhető információk alapján egy olyan kiegészítőről van szó, ami csak arra lesz képes, hogy a már meglévő PlayStation 5-ünkről streamelt programokkal játszunk rajta.

A hivatalos bejelentéskor a gyártó árat még nem közölt az idén érkező kütyüvel kapcsolatban, ugyanakkor már sejthető, nagyjából mennyibe fog kerülni az eszköz, ugyanis az Axios újságírója kiszúrta, hogy a Microsoft és az Egyesült Államok versenyhivatala (FTC) között zajló per (melynek tétje az Activison Blizzard kiadó felvásárlása) dokumentációja tartalmaz egy olyan mondatot, ami szerint a Sony várhatóan 300 dollár alatt összegért kínálja majd a PlayStation 5 „kézi verzióját”.

Ez persze még csak azt jelenti, hogy a Project Q ára várhatóan 300 dollár alatt lesz, de ha abból indulunk ki, hogy egy sima DualSense kontrollerért 70 dollárt kérnek, akkor valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt tippeljük, hogy az újdonság valahol 200 és 300 dollár közötti összegért kerül majd forgalomba. Tehát itthon 70 és 100 ezer forint körüli árra lehet majd számítani.

Kapcsolódó
Nem bírom a kézikonzolokat, de ezt a gépet fogva elismerően bólogattam
Alig három hónapja még áprilisi tréfának tűnt, most pedig itt van a kezünkben: az Asus megcsinálta a Steam Deck hordozható számítógép (vagy ha úgy tetszik, kézikonzol) konkurenciáját, amely sokoldalúbb eszköz lett a legnagyobb riválisánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik