Tech

Fontos frissítést kapnak a Samsung csúcstelefonjai

A javításnak hála eltűnik egy bosszantó hiba és javulnak a telefonok fotós képességei.

A Samsung még februárban mutatta be a legújabb csúcstelefonjait, a Galaxy S23 termékcsaládot, amiből leteszteltük az alap és a legerősebb modellt is. Habár – az árakat leszámítva – meg voltunk elégedve a dél-koreai gyártó eszközeivel, a megjelenést követően rengeteg felhasználó jelezte, hogy a mobilok egyik legfontosabb része, a kamerarendszer nem pont úgy működik, ahogy kellene. A legtöbben a banana blur néven elhíresült problémára panaszkodtak, ami homályos, félkör alakú foltokat hagyott a telefonokkal készített felvételeken.

Adrián Zoltán / 24.hu

A gyártó nem kapkodta el a javítást, de a SamMobile értesülései szerint Európában is elérhetővé vált a javítás, ami többek között az említett problémát is orvosolja. A frissítés mérete 2,2 gigabájt, és olyan területeken javítja az érintett mobilok fotós képességeit, mint a kétszeres nagyítás portré módban, a banana blur jelenséget okozó autofókusz probléma, javul a képfeldolgozás az éjszakai módban, finomodik a kezelőfelület animációinak és a haptikus visszajelzések kezelése, illetve néhány HDR-t érintő hibának is búcsút mondhatunk a telepítést követően.

A frissítés a következő napokban/hetekben minden S23-felhasználó számára elérhetővé válik.

Kapcsolódó
Íme négy remek mobil, ha 200 ezer alatt keres okostelefont
Listánkban ismét olyan készüléket gyűjtöttünk össze, amiket bátran ajánlunk azoknak, akik új középkategóriás okostelefon vásárlását fontolgatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik